פירוק שיתוף מקרקעין

אם הגעתם לכאן אנו מניחים שאתם עומדים לפני פירוק שיתוף מקרקעין, כאשר אנחנו מדברים על פירוק שיתוף מקרקעין אנו מדברים על זכות המעוגנת בחוק המקרקעין לפיה כל אחד מן השותפים יכול להיות זכאי בכל עת לדרוש פירוק שותפות. במהלך פירק השותפות ולאחר הסכמת כל הצדדים השותף אשר ביקש לפרק את השיתוף יוכל למכור את החלק שלו אל השותפים הקיימים ו/או אל אנשים חיצוניים. אנו מאמינים שיש לכם לא מעט שאלות בכל הקשור לנושא – קבוצת גביש יזום והשקעות בע"מ פה על מנת לעשות לכם מעט סדר

פירוק שיתוף מקרקעין: יורדים לעובי הקורה

פירוק שיתוף מקרקעין הוא הליך משפטי אשר נחשב לפתרון יעיל לפתרון אי מחלוקות בקרב מחזיקים משותפים בנכסי מקרקעין. כאשר אנחנו יורדים לעובי הקורה אנו מגלים כי פירוק שותפות מקרקעין היא מלאכת מחשבת של ממש אשר צריכה להיעשות יחד עם בעל מקצוע המתמחה בתחום. היתרון המרכזי בתהליך זה הוא שכל שותף יכול לטעון ולבקש פירוק בכל שלב כאשר ההחלטה היא חד-צדדית לכל דבר ועניין. כמו כן, אין זה משנה אם השותף הוא בעל זכויות של 50%, 25%, 15% או אפילו מספר אחוזים בודדים.

פירוק שיתוף מקרקעין: מה הם הדרכים?

אנשים רבים תוהים מה הם הדרכים בהם יוכלו לפעול לתהליך פירוק שיתוף מקרקעין, כאשר אנחנו יורדים לעובי הקורה אנו מגלים כי ישנם מספר דרכים בהם תוכלו לפעול לפירוק. בין הדרכים אנו רואים:

  • פירוק באמצעות מכירה – לא מעט פעמים בית המשפט סובר שחלוקת המקרקעין יכולה לגרום לנזקים כלכליים לאחד מן הצדדים עשוי בית המשפט להורות על פירוק באמצעות מכירת מקרקעין ולאחר מכן חלוקה של הרווחים.
  • פירוק באמצעות חלוקה – פירוק באמצעות חלוקה יכול להתבצע אך ורק בנכס אשר ניתן לחלק, במקרים אלו בית המשפט יכול לחלק בין החלקות באמצעות רישום "זיקת הנאה" או באמצעות תשלומי איזון בין השותפים השונים, כל מקרה הוא לגופו ונבחן על ידי בית המשפט.
  • פירוק באמצעות צו בית משפט – לא מעט פעמים השותפים בנכס מקרקעין לא מגיעים אל סיכום ביניהם כתוצאה מכך בית המשפט צפוי להורות על פירוק שיתוף מקרקעין בהתאם לראות עיניו.
  • פירוק לפי הסכם שנחתם מראש – חלוקת המקרקעין תתבצע על גבי הסכם שנחתם מראש ו/או לאחר החלטת פירוק השיתוף. יחד עם זאת על מנת שאישור זה יכנס לתוקף יש לקבל אישור על ההסכם מן המפקח על המקרקעין אשר בודק כי כל התהליך נעשה לפי החוק והצדדים מודעים לכל ההשלכות בעניין.

לאיזו ערכאה אנו מגישים תביעה לפירוק שותפות?

לפני שאנחנו מגישים תביעה לפירוק שיתוף עלינו לבדוק היכן המקרקעין שלנו רשומים ומנוהלים הלכה למעשה. לעיתים המקרקעין שלנו יכולים להיות רשומים בלשכת רישום מקרקעין(טאבו) ו/או בספרי חברה קבלנית, ספרים של חברה יזמית ואף לעיתים גם אנו נגלה כי הנכס שלנו אינו רשום כלל בטאבו עדיין.

  • נכס הרשום הטאבו – תביעה אשר תיעשה על נכס הרשום בטאבו יעשה לרוב אל מול בית המשפט השלום באזור ו/או בעיר בה נמצא נכס המקרקעין וללא התייחסות כלל לשוויו.
  • נכס שלא רשום בטאבו – תביעה אשר תעשה בהקשר לנכס שלא רשום בטאבו יוגש לבית משפט השלום ו/או בית משפט מחוזי בהתאם לשווי המקרקעין. נכס בשווי של למעלה מ – 2 וחצי מיליון שקלים יטופל בבית משפט השלום כאשר כל סכום מעל יטופל במחוזי.

בהנחה והשותפים הם מבני משפחה תביעת הפירוק תוכל להתבצע אך ורק בבית משפט המתמחה בענייני משפחה וללא התייחסות לשוויו של נכס המקרקעין.

למידע נוסף על כיצד קבוצת גביש יכולה לעזור לכם לחצו כאן

אהבתם? שתפו את הכתבה >>

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin

מאמרים נוספים

תמל 3003 רחובות

תמל 3003 רחובות

תמל 3003 רחובות – מה זה ומה צריך לדעת? פרויקט תמל 3003 רחובות הוא פרויקט שיכול להביא להמון הזדמנויות הן לאנשי נדל"ן והן לאנשים פרטיים

לקריאת הכתבה »